Free From Skincare Awards -kilpailu 2019

Ainutlaatuinen voitto suomalaiselle luonnonkosmetiikalle

Suomalaisen Fiini Naturallyn kaura-tyrni –öljyseerumi sekä kaura-sheavoi ovat voittaneet kultaa eurooppalaisesta Free From Skincare Awards –kilpailusta. Kultamitalit suomalaiselle luonnonkosmetiikalle ovat upea saavutus, koska aiemmin kotimaista luonnonkosmetiikkaa ei ole palkittu kansainvälisissä kilpailuissa. Kaura-tyrni –öljyseerumi kilpaili luokassa ”oils and oil-based
serums” ja kaura-sheavoi kilpaili luokassa ”problem skin”.

Puhtaista, kotimaisista raaka-aineista

FiiniNaturallyn voittaneista tuotteista tekee ainutlaatuisia myös se, että ne perustuvat kotimaisiin raaka-aineisiin ja valmistuvat käsityönä Isossakyrössä Pohjanmaalla. FiiniNaturallyn tehdas sijaitsee myöskin juuri kultaa voittaneen Kyrö Distillery Companyn kanssa samassa pihapiirissä. Kummassakin FiiniNaturallyn voitto-tuotteessa on ainesosana kotimainen Fazer Millsin kauraöljy. Lisäksi kaura-tyrniöljy –seerumissa on myös kotimaista tyrninsiemenöljyä. ”Suomalainen maaseutu tarjoaa paitsi maailman puhtainta ruokaa, myös maailman puhtaimmat raaka-aineet kosmetiikkaan. Kotimainen kaura-öljy peittoaa kosmetiikan ainesosana monet muut kasviöljyt mennen tullen, kuten tässäkin nähtiin.” kertoo Fiini Naturallyn toimitusjohtaja, toinen yrittäjä Essi Rintamäki.
”Olemme erittäin onnellisia ja ylpeitä näistä voitoista. Paitsi luonnonkosmetiikka ylipäätään, myös kotimainen luonnonkosmetiikka on valtavassa nosteessa kaikissa asiakasryhmissä. Me olemme pyrkineet alusta asti tekemään aidosti vaikuttavaa, luonnollista kosmetiikkaa kotimaisia raaka-aineita hyödyntäen. Tässä olemme onnistuneet!” jatkaa toinen Fiini Naturallyn yrittäjistä, Heidi Sivula.

Free From Skincare Awards – ainoa kansainvälinen kilpailu lajissaan


Free From Skincare Awards järjestettiin kahdeksatta kertaa. Kilpailu on ainoa kansainvälinen ”free from”-kosmetiikan valmistajille suunnattu kilpailu. ”Free from” tarkoittaa sitä, että tuotteet valmistetaan ilman allergeeneja, synteettisiä kemikaaleja, lisäaineita ja lisättyjä tuoksuja. Kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 300 tuotetta, 150 eri brändiltä. Kilpailuun kuuluu kaksiosainen arviointiprosessi, jossa ensimmäisessä vaiheessa kunkin tuotteen arvostelee neljä kokenutta ihonhoitotuotteiden testaajaa, ja jatkoon päässeet tuotteet arvioidaan vielä viikon mittaisella ihonhoidon erikoisasiantuntijoista koostuvassa tuomaripaneelissa.